HD_MRK HD_MRK
 
SNGL • PST TP advies
BRDCRMBS SNGL

Amstelstation, Amsterdam

Projectomschrijving “Amstelstation”

Het project “inrichtingsplan omgeving Amstelstation” omvat de herinrichting van de openbare ruimte aan de oostzijde van het Amstelstation. De plannen voor de herstructurering van het gebied zijn in het Stedenbouwkundig Plan voor de omgeving Amstelstation eind 2009 door de stadsdeelraad en de gemeenteraad vastgesteld. De start van de ontwikkeling van de Amsteltoren in 2014 was het startsein voor de uitwerking van het definitief ontwerp.

Luchtfoto Amstelstation
Luchtfoto Amstelstation

Spelen met diversiteit

Bijzonder is de ligging van het gebied tussen buurten met elk een eigen identiteit, de hoogteverschillen in het gebied en de landschappelijke) begrenzingen. Het meest centrale object, waar alle lijnen naartoe leiden, is het (rijks)monumentale stationsgebouw. De toenmalige samenwerking tussen stationsarchitect Schelling en stadsstedenbouwkundige Van Eesteren leidde tot een opmerkelijke compositie, waar het gebouw – en met name de stationshal- een verbinding legt tussen de in de omgeving aanwezige niveaus. Het DO versterkt de monumentale waarde van het stationsgebouw. Bovendien voorziet het ontwerp, dat met alle belanghebbende partners (zoals NS en Prorail) is ontwikkeld, in een efficiënte, comfortabele en aantrekkelijke stationsomgeving, met een vlotte en veilige overstap tussen tram, trein, metro en bus.

Herinrichting Amstelstation
Herinrichting Amstelstation

Werkzaamheden

De opdrachtgever heeft Pro Infra gevraagd om ondersteuning te bieden in de contractfase. De gemeente Amsterdam wil dit project op de markt zetten met een geïntegreerd contract (UAV-GC).  Om het als geïntegreerd contract  op de markt te brengen zal een vraagspecificatie eisen (VSE) worden opgesteld. Pro Infra ondersteunt de opdrachtgever om het eisenpakket van voornamelijk de maaiveldwerkzaamheden en eventueel de kabels en leidingen uit te werken. Wij passen binnen dit project Systems Engineering (SE-werkwijze) toe. Pro Infra verzorgt de afstemming met diverse partijen om de raakvlakken en risico’s van de diverse subonderdelen van het project in beeld te brengen en hier de nodige maatregelen voor te schrijven die in het contract (UAV-GC ) worden meegenomen.

DSPL_MDWRKR
Projectleider
Shafa’at Ramdjanbeg
Directeur, projectleider
+31 (6) 42143714
sramdjanbeg@proinfra.nl
RVW
 
Regentesse Zuid
Regentesse Zuid kavel B, C + D
Herinrichting
 
Abtswoudseweg en Zuideinde in Delft
Herinrichting fietsstraat
 
Herinrichting Rijksstraatweg, Wassenaar
Herinrichting
 
Capelse Blok, Capelle a/d IJssel
BRM en WRM
 
Directievoering en toezicht diverse projecten
Project begeleiding
 
Meesterlaan/Eksterlaan, Leerdam
Ontwerpen en bestek
 
Nieuw Koningsduin, Bakkum
Project engineering
 
Beheer werkterreinen, Amsterdam
Zuidasdok
 
 
 
 

Pro Infra B.V.
Lange Kleiweg 62m
2288 GK Rijswijk

+31 (70) 3306634
info@proinfra.nl

KvK Haaglanden 60089598
BTW NL8537.61.097.B01
IBAN NL78 ABNA 0407 2568 57

Pro Infra is ISO 9001 gecertificeerd Pro Infra is VCA gecertificeerd
 
 
 
Ontwerp en bouw website 8days 
© Pro Infra 2015