HD_MRK HD_MRK
 
SNGL • PST TP testimonial
 
Herinrichting Sterrenweg, Berkel en Rodenrijs
BRDCRMBS SNGL

Pro Infra heeft de ontwerpen goed vertaald

Luuk Schep is projectontwikkelaar bij ABB Bouwgroep B.V. Bij nieuwbouwprojecten zorgt hij voor technische, commerciële en financiële bewaking van ontwikkeling, verkoop en uitvoering. Daarvoor overlegt hij met alle betrokken partijen: architect, constructeur, overheid, adviseurs, bouwbedrijven.

Nieuwbouw Nieuw Koningsduin
In het bos- en duingebied bij Castricum ligt het terrein van de Parnassia Groep, specialisten in psychiatrische zorg. De paviljoens zijn verouderd en moeten opgeknapt en aangepast worden aan de huidige eisen. Om dit te bekostigen heeft de Parnassia Groep besloten een deel van haar terrein te verkopen voor nieuwbouw van huizen. ABB Bouwgroep heeft de prijsvraag voor de uit te geven gronden gewonnen en ontwikkelt het nieuwbouwproject Nieuw Koningsduin in meerdere fasen.

Onderdeel van dit project is het aanleggen van de hele infrastructuur ten behoeve van de woningen. In het verleden was dit meestal de taak van de betrokken gemeente, maar tegenwoordig maakt dit steeds vaker integraal onderdeel uit van het hele plan. Relatief nieuw dus voor ABB. Daarom schakelden ze hiervoor een adviseur in.

Opdracht Pro Infra
Omdat ABB goede ervaringen heeft met VanderHelm voor alles wat er op en in de bodem moet gebeuren, is dit bedrijf gevraagd om te adviseren bij het bouw- en woonrijp maken van het terrein. Op initiatief van Van der Helm is Pro Infra ingeschakeld, omdat zij veel kennis en contacten hebben op het gebied van infrastructuur en ruimtelijke ordening en de bijbehorende nutstrajecten, vergunningen, waterschappen etc.

Luuk Schep over Pro Infra
‘Pro Infra heeft de ontwerpen goed vertaald, van de landschapsarchitect naar de aanbestedingsopdracht en de contractstukken voor het bouw- en woonrijp maken. Ze hebben overlegd met de contactpersonen van alle nutsbedrijven en de vergunningen geregeld.

Shafa’at Ramdjanbeg en Hans de Jong waren allebei erg betrokken. Als ik een vraag had, stelde ik die aan allebei. Er kwam dan altijd snel één antwoord. Ze waren allebei op de hoogte, ook van elkaars werk.

Hans de Jong heeft het bestek geschreven voor het bouw- en woonrijp maken. Fase 1 is vrijwel geheel verkocht en zijn we al aan het bouwen. Fase 2 is nu helemaal in optie, die wordt nog dit jaar aanbesteed. Bij de uitvoering van het project levert Pro Infra toezichthouder en directievoerder in één, Hubèr Hooftman, ook hij is goed op de hoogte en werkt snel en flexibel.

Pro Infra is een relatief kleine club ingenieurs, die snel inspelen op verandering. Ze zijn heel betrokken en voelen zich onderdeel van het project: we doen het met elkaar. Dat past helemaal in de lean aanpak van het project. Ze adviseren en helpen mee een efficiënte planning te maken. Dat levert altijd geld op.

De samenwerking bevalt goed en ABB heeft de wens om met vaste partners te werken, dus we zullen zeker nog een keer samenwerken met Pro Infra.’

Infrastructuur
Herinrichting Sterrenweg, Berkel en Rodenrijs
Ontwerp en ondersteuning
Berkel en Rodenrijs

Luuk Schep
Projectontwikkelaar
ABB Bouwgroep B.V.
RVW
 
 
 
 

Pro Infra B.V.
Lange Kleiweg 62m
2288 GK Rijswijk

+31 (70) 3306634
info@proinfra.nl

KvK Haaglanden 60089598
BTW NL8537.61.097.B01
IBAN NL78 ABNA 0407 2568 57

Pro Infra is ISO 9001 gecertificeerd Pro Infra is VCA gecertificeerd
 
 
 
Ontwerp en bouw website 8days 
© Pro Infra 2015