BLVC

Soepel lopende projecten met een BLVC-plan. Hierin identificeren we alle risico’s, kansen, stakeholders en aandachtspunten voor jouw project. We bundelen de informatie, koppelen deze aan het technisch ontwerp en stellen een gedetailleerd faseringsplan op. 

My Tabs

  • BLVC als onderdeel van een project
  • Het BLVC-plan
  • BLVC-kader
  • BLVC-cursus

BLVC als onderdeel van een project

Start met inzicht en overzicht. Zeker bij grote projecten stellen we al in de initiatieffase een BLVC-plan op. Zo verzekeren we alle partijen van de juiste informatie, inclusief mogelijke risico’s. Het stelt je in staat voorbereidingen te treffen, de omgeving te informeren over werkzaamheden en in te spelen op wensen en eisen voor minimale overlast. Dit zorgt voor een bereikbare, leefbare en veilige omgeving.

Het BLVC-plan

Bereid je voor op werkzaamheden en aanbestedingen door kansen en uitdagingen grondig in kaart te brengen. Hoe groot of klein je project ook is, met een BLVC-plan zorg je dat alle aandachtspunten en omgevingsfactoren worden belicht. Hiermee voorkom je verrassingen, kun je snel inspelen op risico’s en blijft de omgeving zo goed mogelijk bereikbaar voor bewoners, bezoekers en hulpdiensten.

BLVC-kader

Begin jouw project met een sluitend BLVC-kader voor EMVI-aanbestedingen. Zo ben je er zeker van dat er in de uitvoering van je project zorgvuldig wordt omgegaan met de richtlijnen en standaarden rond bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie. Overlast, risico’s en fouten door de complexe stedelijke infrastructuur en omgevingsfactoren worden hiermee zo veel mogelijk geminimaliseerd.

BLVC-cursus

Volledig op de hoogte. Heb jij behoefte aan meer kennis over BLVC en het opstellen van een BLVC-plan? In deze cursus informeren we je over de belangrijkste aandachtspunten binnen het plan en bieden we je de kaders om deze zelf op te stellen. Zo ben je in staat om jouw projecten anders voor te bereiden, efficiënt te werken en overlast tijdens de werkzaamheden te minimaliseren.

SVG Background

Hoe wij werken

Plan

Organiseren. In een Project Start Up (PSU) bespreken we verwachtingen, planning, budget, aandachtspunten, kansen en processen en leggen alle projectgegevens, afspraken en eisen herleidbaar vast in onze projectomgeving Levvr.

Uitvoeren. We zorgen dat iedereen over de juiste informatie beschikt. We bewaken de voortgang door periodiek Project Follow Up’s (PFU) te organiseren om de stand van zaken te bespreken en je op de hoogte te houden van ontwikkelingen. 

Evalueren. We verifiëren de kwaliteit van onze producten door regelmatig te evalueren en het zesogenprincipe structureel toe te passen. Minimaal drie experts beoordelen plannen en ontwerpen voor deze aan jou worden voorgelegd.

Bijsturen. Naar aanleiding van de evaluatie worden waar nodig aanpassingen gedaan in producten en processen. Door de stappen herhaaldelijk te doorlopen, ben je er zeker van dat er focus blijft in iedere fase van jouw project.  

BVC Den Haag en BLVC Amsterdam

Iedere stad kent eigen BLVC-procedures of in het geval van Den Haag BVC-procedures. Het is dan ook belangrijk om het plan voor jouw project hierop af te stemmen en rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving op locatie. Pro Infra ondersteunt hierbij. Met ruime ervaring in steden als Den Haag en Amsterdam, weten wij als geen ander aan welke procedures je dient te voldoen en waar je terecht kunt voor aanvullende informatie.  

Het doel blijft in alle steden hetzelfde: minimale hinder, maximale veiligheid en een goede informatieoverdracht tussen betrokkenen. De specialisten van Pro Infra staan dan ook voor je klaar om jouw plan zorgvuldig vorm te geven. Kijk vast welke informatie je beschikbaar hebt over het uit te voeren project, de bijbehorende planning en de aanrijroutes van hulpdiensten en afvalverwerking, dan brengen wij de rest in kaart. 

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij nemen je mee in onze succesverhalen

Gemeente Den Haag

Voorbereiding herinrichting Boekhorststraat

Expertise
Stedelijke infrastructuur

Gemeente Katwijk

Inzet bouwteam voor herinrichting Moleneind  

Expertise
Stedelijke infrastructuur