Herinrichting Centrum Bergschenhoek

Opdracht

Herinrichting Centrum Bergschenhoek

Opdrachtgever

Gemeente Lansingerland

Situatie en aanpak

Voor de gemeente Lansingerland verzorgen wij de herinrichting van het centrum van Bergschenhoek. Dit centrum heeft een versteend karakter, waar weinig groen aanwezig is. Door landschapsarchitectenbureau Felixx is het inrichtingsplan opgesteld, waarin veel aandacht is besteed aan het vergroenen van de omgeving. Pro Infra is door de gemeente Lansingerland gevraagd om het inrichtingsplan technisch uit te werken, van een voorlopig ontwerp tot aan bestekstekeningen, inclusief het opstellen van het RAW-contract.

Wij zijn verantwoordelijk voor het technisch uitwerken van het inrichtingsplan voor de boven- en ondergrondse infrastructuur. Er wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd om onder andere de duurzaamheidsvisie van gemeente Lansingerland te onderschrijven. Daarnaast verzorgen wij de technische uitwerking van de bovengrondse inrichting.

Het centrum van Bergschenhoek krijgt een groene uitstraling waardoor de kwaliteit van de verblijfsruimte vergroot wordt. Hierbij wordt een karakteristieke uitstraling nagestreefd die ervoor zorgt dat gebruikers er langer willen verblijven. Spelen, groen en recreatie krijgen een centrale plek en verhogen de leefbaarheid in het gebied.

De winkeliers in het centrum zijn een belangrijke stakeholder. Daarom is BLVC (bereikbaarheid – leefbaarheid – veiligheid – communicatie) een belangrijk onderdeel in dit project. Voor dit project stellen wij dan ook een BLVC-plan op, waarin al deze aspecten naar voren komen. Hierdoor weten wij de hinder tijdens de uitvoering zoveel mogelijk te beperken. Om dit te bereiken is een vroegtijdige afstemming met de stakeholders van groot belang. Wij werken vroegtijdig in het ontwerpproces BLVC-maatregelen uit, zodat wij een beheerst proces waarborgen.

Vragen over dit project?
Stel ze aan de projectleider:

Tim van den Broek

Tim van den Broek

tvandenbroek@proinfra.nl

06 25259805

Tim van den Broek

Bekijk de diensten van Pro Infra