Ontwerp herinrichting Julianalaan, Midden Delft

Opdracht

Ontwerp herinrichting Julianalaan-Midden Delft

Opdrachtgever

Gemeente Delft

Situatie en aanpak

De gemeente Delft heeft besloten om de Julianalaan-Midden, het naastgelegen De Vries Heijstplantsoen en het park (“de Groene Parel”) her in te richten. Dit gedeelte van de Julianalaan is gelegen voor de faculteit bouwkunde van de TU Delft. Het is een plek waar fietsers en voetgangers samenkomen en waar veel studenten gebruik maken van de openbare ruimte voor ontspanning. De herinrichting heeft als doel om het gebied autoluw te maken en zowel de toegankelijkheid als de veiligheid van de omgeving te bevorderen.

In opdracht van de gemeente Delft verzorgt Pro Infra het integraal ontwerp, van schetsontwerp tot en met het bestek van de boven- en ondergrondse herinrichting. De Julianalaan wordt omgevormd tot een fietspad en het park “De groene parel” gelegen aan het De Vries Heijstplantsoen wordt opgewaardeerd tot een fijne, groene openbare ruimte, waar de groenstructuren worden versterkt.

Afgelopen periode heeft Pro Infra het landschapsontwerp van de landschapsarchitect van de gemeente Delft technisch uitgewerkt. In het kader van duurzaamheid is het hemelwater afgekoppeld van het rioolstelsel. Het hemelwater wordt door middel van de nieuw aangelegde wadi’s geïnfiltreerd in de ondergrond. Daarnaast is een luxe uitstraling van het park gecreëerd door paden in halfverharding (Gravilyn) uit te voeren. Het ontwerp vormt een geheel. Bovendien creëert het verbinding en een verhoogde kwaliteit van de leefbaarheid.

Vragen over dit project?
Stel ze aan de projectleider:

Berend Lemkes

Berend Lemkes

blemkes@proinfra.nl

06 21344427

Berend Lemkes

Bekijk de diensten van Pro Infra